Wróć do inspiracji

Gulasz wieprzowy

Przygotowanie

  1. Cebulę pokrój w piórka, boczek w drobną kostkę. W głębokiej patelni rozgrzej masło klarowane, wrzuć przygotowane składniki i smaż na średnim ogniu, aż cebula się zeszkli.
  2. Szynkę 4D pokrój w dużą, ok. 1,5 cm kostkę. Posiekaj papryczkę chili. Wrzuć je na patelnię i obsmaż mięso z każdej strony. Dodaj paprykę słodką oraz wędzoną, podsmażaj 30 sek., po czym zwiększ moc palnika i wlej piwo. Gotuj przez ok. 1 min, dodaj bulion, sos sojowy i po zagotowaniu przykryj patelnię. Gotuj całość przez 1 godz. na małej mocy palnika (wywar ma jedynie delikatnie bulgotać).
  3. Marchewkę oraz ogórki pokrój w plasterki, pieczarki na ćwiartki lub ósemki.
  4. Dodaj marchewkę, pieczarki oraz koncentrat pomidorowy do mięsa. Wymieszaj dokładnie i gotuj przez kolejną godzinę.
  5. Na 10 min przed końcem gotowania gulaszu, dodaj ogórki. Podawaj całość z chlebem lub ziemniakami.

Udogodnienia

Przejdź do treści