Wróć do inspiracji Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba 1. Obrać cebulę, przekroić i pokroić w plasterki. 2. Obrać czosnek i drobno posiekać. 3. Umyć cukinie, osuszyć i pokroić w kostkę około 1,5 x 1,5 centymetra. 4. Umyć papryki, osuszyć, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę około 1,5 x 1,5 centymetra. 5. Umyć pomidory, osuszyć, usunąć szypułki i pokroić w duża kostkę (ćwiartki). 6. Pokroić kiełbasę w plasterki. 7. Rozgrzać olej i smażyć kiełbasę przez 3-4 minuty, a następnie dodać cebulę i smażyć przez 3-4 minuty aż do jej zeszklenia. Dodać czosnek i smażyć 2 minuty. Dodać pokrojoną cukinię i smażyć około 5-7 minut. Dodać po tym czasie pokrojoną paprykę i smażyć dalej przez 5-7 minut. Następnie dodać posiekane pomidory, posolić oraz popieprzyć i podgrzewać na wolnym ogniu 15 minut. 8. Odcedzić kukurydzę z zalewy, dodać do lecza wraz z papryką wędzoną oraz cukrem, octem i podgrzewać przez około 5-7 minut. 9. Potrawę można udekorować listkami świeżej natki pietruszki. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem Zobacz szczegóły Szynka pieczona w rękawie z marynatą ze słodkiej papryki, kminku i czosnku Zobacz szczegóły
Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły