Składniki
Składniki (na 4 porcje):
2 czerwone cebule
1 mango
200 g pieczonego schabu
1 zielona papryka
½ granat
4 garście sałaty (np. frisee)
3 łyżek oliwy
1 limonka
1 łyżka cukru brązowego
sól, pieprz
Przepis:
1. Obrać cebulę, przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki.
2. Obrać mango i pokroić na łódeczki lub pasterki. Rozgrzać patelnię grillową i grillować mango z każdej strony przez 1 minutę aby tylko powstały paseczki grillowe.
3. Schab pokroić w cienki plasterki.
4. Umyć paprykę, osuszyć, przekroić na pół, usuną c gniazdo nasienne i pokroić w cienki plasterki.
5. Obrać granat i oddzielić pestki.
6. Umyć sałatę i osuszyć.
7. Wymieszać oliwę z sokiem z limonki, cukrem oraz solą i pieprzem.
8. Wymieszać cebulę, paprykę, sałatę oraz sos a następnie na wierz układać pokrojony schab, grillowane mango oraz pestki granatu.