Wybierz część po lewej stronie aby wyświetlić opis
Ze względu na dużą zawartość tłuszczu najczęściej jest gotowana lub wykorzystywana jako dodatek do galaret i pasztetów, a także jako składnik różnego rodzaju nadzień mięsnych. Używana jest do wyrobu wędlin podrobowych takich, jak: kiszki, salcesony i rolady. Nadaje się także do peklowania i duszenia.
Często wykorzystywane jest głównie do produkcji smalcu. Ponadto dodaje się go do tłustych zup, bigosu oraz jako składnik pasztetów i konserw mięsnych.
Z tej części możemy przygotować:
Łopatka najczęściej wykorzystywana jest do pieczenia lub duszenia. Sporządza się z niej zrazy, a także do wyrobu domowej białej kiełbasy i kotletów mielonych. Przyprawami doskonale dopełniającymi delikatny smak łopatki są: cząber, kminek, majeranek, rozmaryn, ziele angielskie, chili.
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Najczęściej wykorzystywana jest do pieczenia i grillowania. Po uprzednim peklowaniu nadaje się także do smażenia i gotowania. Podawana jest w formie steków i kotletów. Wykorzystywana również do produkcji wysokiej jakości baleronów i kiełbas.
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Z tej części możemy przygotować:
Zakłady Mięsne Skiba S.A.
Ul. Derdowskiego 23
89-600 Chojnice
Kapitał akcyjny: 77.700.000 zł,
Kapitał wpłacony: 77.700.000 zł,
KRS: 0000649396,
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego,
REGON: 365975339,
NIP: 5552112610
BDO 000004414
Zarząd spółki oświadcza, że w rozumieniu ustawy o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych (Dz.U. z 2019, poz. 118 ze zm.) posiada status dużego przedsiębiorcy.
Sekretariat:
Tel.: 52 39 65 600
Fax: 52 39 65 601
skiba@zmskiba.pl
Zakłady Mięsne Skiba S.A.
(dawniej Zakłady Mięsne "SKIBA" Andrzej Skiba)
Ul. Derdowskiego 23
89-600 Chojnice
Poland
© 2016 Zakłady Mięsne Skiba. Wszelkie prawa zastrzeżone. made by embryoStudio