Fasolka po...
1. Fasolę zalać wodą i zostawić na noc do napęcznienia. 2. Odcedzić fasolę i zalać świeżą wodą w oso...
Kolorowe leczo...
1. Obrać cebulę, przekroić i pokroić w plasterki. 2. Obrać czosnek i drobno posiekać. 3. Umyć cukini...
Kiełbasa podwawelska...
1. Przekroić na pół każde pęto kiełbasy, a następnie naciąć skórkę z jednej strony w poprzeczne pas...
Żurek z...
1. Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. 2. Dodać do bulionu pokrojoną kiełbasę i ...
Szynka pieczona...
Przepis: 1. Podgrzać na suszej patelni kmin oraz kminek aż zaczną intensywnie pachnieć. Przełożyć d...
Pieczony schab...
Przepis: 1. Ugotować jajka na twardo w osolonej wodzie, ostudzić, obrać a następnie oddzielić żółtka...
Sałatka z...
Przygotowanie: 1. Usunąć zewnętrzne liście z kapusty pekińskiej a resztę poszatkować a następnie u...
Sałatka z...
Przepis: 1. Obrać cebulę, przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki. 2. Obrać mango i pokroić n...
Ciepła kanapka...
1. Oczyścić łopatkę, umyć, osuszyć a następnie obficie natrzeć solą oraz pieprzem. Rozgrzać olej i ...
Szynka duszona...
1. Umyć mięso, osuszyć i smażyć na 4 łyżkach rozgrzanego oleju przez 3-4 minuty z każdej strony. Prz...
Pieczony schab...
1. Uprażyć na suchej patelni gorczycę z kminem aż będę strzelały na patelni. Utrzeć uprażone przypra...
Panierowane kabanosy...
1. Wymieszać mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cukier, pieprz, mleko, jajka i szczyptę soli n...
Pasta twarogowa...
1. Posiekać w drobne plasterki kabanosy. 2. Umyć szczypiorek, osuszyć i posiekać. 3. Wymieszać kaban...
Kotlety z...
Przepis: 1. Usunąć z dyni pestki (nie obierać), pokroić na plastry i piec w nagrzanym piekarniku do ...
Szybka przekąska...
Mięso kroimy w słupki, ugotowane ziemniaki w kostkę, ogórka w paski, cebulę w drobną kostkę. Wszystk...