Wróć do inspiracji Ciepła kanapka z pulled pork, sałatą, sosem warzywnym z pieczenia oraz pomidorem 1. Oczyścić łopatkę, umyć, osuszyć a następnie obficie natrzeć solą oraz pieprzem. Rozgrzać olej i smażyć łopatkę z każdej strony przez 2-3 minuty. 2. Umyć paprykę, przekroić, usunąć gniazda nasienne i pokroić na ćwiartki. Umyć pomidory, usunąć szypułki i pokroić na ćwiartki. Obrać cebulę i pokroić na ćwiartki. 3. Włożyć warzywa, paprykę wędzoną oraz mięso do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 120 st. C przez 180 minut. 4. Wyciągnąć mięso z rękawa i zawinąć w folię aby nie ostygło. 5. Zmiksować warzywa, przetrzeć przez sito i podgrzewać do odparowania aż na biorą konsystencji sosu. 6. Umyć sałatę i osuszyć. Umyć pomidory i pokroić w plastry. 7. Ciabattę naciąć wzdłuż (ale nie przekrajać) i położyć na grillu lub piekarniku tylko do jej nagrzania. Posmarować sosem, ułożyć sałatę i pomidora. Mięso poszarpać dwoma widelcami i ułożyć na pomidorach. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem Zobacz szczegóły
Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły