Wróć do inspiracji Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym 1. Przekroić na pół każde pęto kiełbasy, a następnie naciąć skórkę z jednej strony w poprzeczne paski. 2. Obrać cebulę, przekroić na pół i pokroić w plasterki. 3. Smażyć kiełbasę na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty z każdej strony a następnie ściągnąć z ognia. 4. Smażyć na tym samym tłuszczu cebulę aż do zarumienienia. Dodać pod koniec smażenia paprykę w proszku, szczyptę soli i wymieszać podgrzewając jeszcze przez 1 minutę. 5. Rozgrzać masło, dodać mąkę i smażyć kilka minut aż do zarumienienia zasmażki. Dodać musztardę, zimny bulion oraz sól i grubo mielony pieprz, a następnie wymieszać i podgrzewać aż do zgęstnienia sosu. 6. Podawać kiełbasę na usmażonej cebuli z sosem w oddzielnym naczyniu do jej polania. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem Zobacz szczegóły Szynka pieczona w rękawie z marynatą ze słodkiej papryki, kminku i czosnku Zobacz szczegóły