Wróć do inspiracji

Sałatka z pieczonym schabem z czerwoną cebulą, zieloną papryką, mango i sałatą

1. Obierz cebulę, przekroić na pół i pokroić w cienkie plasterki.

2. Obierz mango i pokrój na łódeczki lub pasterki. Rozgrzej patelnię grillową i grilluj mango z każdej strony przez 1 minutę, aby tylko powstały paseczki grillowe.

3. Schab pokrój w cienki plasterki.

4. Umyj paprykę, osusz, przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne i pokrój w cienki plasterki.

5. Obierz granat i oddziel pestki.

6. Umyj sałatę i osusz.

7. Wymieszaj oliwę z sokiem z limonki, cukrem oraz solą i pieprzem.

8. Wymieszaj cebulę, paprykę, sałatę oraz sos a następnie na wierz umieść pokrojony schab, grillowane mango oraz pestki granatu.

Udogodnienia