Wróć do inspiracji Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem 1. Przekroić kiełbasę wzdłuż na pół i pokroić w plasterki. 2. Dodać do bulionu pokrojoną kiełbasę i gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut. 3. Dodać zakwas na żur i gotować kolejne 15 minut. 4. Doprawić żurek solą oraz pieprzem na chwilę przed końcem gotowania. 5. Ugotować jajka na twardo w osolonej wodzie, ostudzić, a następnie obrać i pokroić w plasterki. 6. Podawać żurek z plasterkami jajek na twardo i listkami świeżego majeranku. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły Szynka pieczona w rękawie z marynatą ze słodkiej papryki, kminku i czosnku Zobacz szczegóły
Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły