Wróć do inspiracji

Pieczeń na kanapki

Przygotowanie

  1. Szynkę umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Wymieszaj składniki marynaty: przeciśnięty przez praskę czosnek, tymianek, chili, oregano i olej. Natrzyj dokładnie mięso i włóż do lodówki na 12-24 godz. (im dłużej szynka będzie się marynować, tym lepiej).
  2. Nagrzej piekarnik na 170 stopni, funkcja góra-dół.
  3. Aby mięso zachowało swoją formę, zwiąż je w dwóch, trzech miejscach sznurkiem, po czym przełóż do rękawa do pieczenia i włóż do naczynia żaroodpornego.
  4. Piecz szynkę przez ok. 60 min. Przed pokrojeniem poczekaj, aż całkowicie ostygnie.

 

Kanapka

Bajgla, bułkę lub kromkę chleba posmaruj majonezem. Połóż na to sałatę, drobno pokrojoną szynkę i pomidora.

Udogodnienia

Przejdź do treści