Wróć do inspiracji Kotlety z mięsa mielonego i pieczonej dyni z dodatkiem zasmażanej kapusty czerwonej z suszonymi śliwkami 1. Usunąć z dyni pestki (nie obierać), pokroić na plastry i piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C przez 25 minut. Wyjąć z piekarnika, ubić na puree i ostudzić 2. Wymieszać mięso z dynią, jajkiem, curry oraz solą i pieprzem. Uformować kotleciki i smażyć na rozgrzanych trzech łyżkach aż do zarumienienia z każdej strony. Przełożyć kotleciki na rozgrzaną grillową patelnie wysmarowaną resztą oleju i smażyć z każdej strony po około 3-4 minuty aż powstaną paseczki grillowe 3. Usunąć brzydkie pierwsze liście oraz głąb z kapusty a następnie drobno poszatkować. Zalać w garnku wodą (mniej niż poziom kapusty), dodać suszone śliwki i gotować na średnim ogniu pod przykryciem około 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz octem balsamicznym i gotować bez przykrycia przez około 40 minut aż kapusta zmięknie a nadmiar płynu odparuje. 4. Umyć natkę pietruszki, osuszyć i drobno posiekać. 5. Usmażone kotleciki podawać z kapustą posypaną natką pietruszki. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem Zobacz szczegóły
Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły