Wróć do inspiracji Panierowane kabanosy w cieście kukurydzianym z dip-em śmietanowo-czosnkowym 1. Wymieszać mąkę kukurydzianą, proszek do pieczenia, cukier, pieprz, mleko, jajka i szczyptę soli na jednolitą masę. 2. Kabanosy przeciąć na połówki. Zamoczyć w cieście i smażyć na mocno rozgrzanym oleju przez około 3-4 minuty aż ciasto nabierze złotego koloru. Odcedzić i odłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. 3. Obrać czosnek i wycisnąć do śmietany, dodać szczyptę soli i wymieszać. 4. Podawać panierowane kabanosy na ciepło lub zimno wraz z dip-em do ich maczania. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem Zobacz szczegóły
Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły