Wróć do inspiracji Fasolka po bretońsku z dwoma rodzajami fasoli oraz kiełbasą podwawelską Skiba 1. Fasolę zalać wodą i zostawić na noc do napęcznienia. 2. Odcedzić fasolę i zalać świeżą wodą w osobnych naczyniach, a następnie gotować do miękkości przez około 60 minut co jakiś czas sprawdzając jej miękkość. Posolić gotującą się fasolę na 5-10 minut przed końcem gotowania. Odcedzić zostawiając trochę wody do ewentualnego późniejszego podlania. 3. Pokroić kiełbasę w kostkę. 4. Obrać cebulę, przekroić i pokroić w kostkę. 5. Rozgrzać olej i smażyć kiełbasę przez 3-4 minuty, dodać cebulę i smażyć przez 3-4 minuty aż do jej zeszklenia. 6. Przełożyć do garnka fasolę, usmażoną kiełbasę z cebulą, dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, ostrą paprykę, sól i pieprz oraz ewentualnie uzupełnić wodą spod gotowania fasoli. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem przez około 15 minut. Głodny? Odkryj więcej inspiracji Zobacz wszystkie Kolorowe leczo z kukurydzą i kiełbasą podwawelską Skiba Zobacz szczegóły Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły Żurek z kiełbasą podwawelską Skiba z jajkiem na twardo i świeżym majerankiem Zobacz szczegóły Szynka pieczona w rękawie z marynatą ze słodkiej papryki, kminku i czosnku Zobacz szczegóły
Kiełbasa podwawelska Skiba z patelni ze smażoną cebulą w papryce wędzonej z sosem musztardowym Zobacz szczegóły