Ubojnia Zakładów Mięsnych Skiba S.A. to jeden z trzech zakładów przedsiębiorstwa. Jest jednym z największych i najnowocześniejszych w Polsce. Specjalizujemy się w produkcji i sprzedaży mięsa wieprzowego. Potencjał zakładu to ubój i rozbiór 300 sztuk trzody chlewnej na godzinę!
Gwarantujemy najwyższą jakość produktów dzięki nowoczesnej technologii i wykorzystaniu odpowiednio wyselekcjonowanych surowców.
Zakład liczy 19 tysięcy metrów produkcyjnych, powierzchnie chłodnicze o możliwości magazynowania 8 tysięcy półtusz oraz mroźnię wysokiego składowania o pojemności 2180 ton towaru. Uzyskaliśmy uprawnienia do eksportu nie tylko wewnątrz Unii Europejskiej, ale i na całym świecie.
Mięso pozyskujemy z polskich gospodarstw. Wykorzystujemy w pełni potencjał okolicy. Nasz zakład znajduje się w jednym z najczystszych regionów Polski. Obszar ten charakteryzuje się wyjątkowo czystym powietrzem i bogactwem przyrodniczym. Rozwinięte rolnictwo oraz uwarunkowania przyrodnicze idealnie sprzyjają produkcji zdrowej żywności. Potwierdzeniem bezpieczeństwa oraz wysokiej jakości naszych produktów są wdrożone międzynarodowe systemy certyfikacyjne IFS, BRC.
Dobra współpraca z hodowcami trzody chlewnej jest jednym z priorytetów naszej działalności. Stawiamy na współpracę kreatywną, opartą na warunkach umożliwiających rozwój np. poprzez organizowanie spotkań, dyskusji, szkoleń i seminariów dla hodowców. Tematem głównym jest wspólna praca nad podnoszeniem jakości hodowli.
Zakłady Mięsne Skiba S.A. posiadają wdrożony system prowizyjny, dzięki któremu nasi stali dostawcy mają prawo do atrakcyjnego systemu premiowania. System dostosowany jest do wymagań producentów trzody i jednocześnie umożliwia nam produkowanie półtusz najwyższej jakości.
Zarówno dla dostawcy trzody jak i dla nas bardzo ważne jest właściwe określenie klasy półtuszy według WBC. W naszym zakładzie klasyfikacja półtusz odbywa się automatycznie - bez udziału człowieka, za pomocą wyspecjalizowanego urządzenia - AUTOFOM. Dzięki temu współpracujący z nami hodowcy mają pewność, że ich dostawa została precyzyjnie określona i rozliczona.
Dział skupu
Trzody chlewnej
tel.: 523952502
kom.: 784 014 520
ubojnia@zmskiba.pl
Dział rozliczeń
Trzody chlewnej
tel.: 523952515
biuro.ubojnia@zmskiba.pl
Zapraszamy do kontaktu tel. 52 39 52 500
Zakłady Mięsne Skiba S.A.
Ul. Derdowskiego 23
89-600 Chojnice
Kapitał akcyjny: 77.700.000 zł,
Kapitał wpłacony: 77.700.000 zł,
KRS: 0000649396,
Sąd Rejonowy Gdańsk-Północ w Gdańsku
VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego,
REGON: 365975339,
NIP: 5552112610
BDO 000004414
Zarząd spółki oświadcza, że w rozumieniu ustawy o przeciwdziałaniu nadmiernym opóźnieniom w transakcjach handlowych (Dz.U. z 2019, poz. 118 ze zm.) posiada status dużego przedsiębiorcy.
Sekretariat:
Tel.: 52 39 65 600
Fax: 52 39 65 601
skiba@zmskiba.pl
Zakłady Mięsne Skiba S.A.
(dawniej Zakłady Mięsne "SKIBA" Andrzej Skiba)
Ul. Derdowskiego 23
89-600 Chojnice
Poland
© 2016 Zakłady Mięsne Skiba. Wszelkie prawa zastrzeżone. made by embryoStudio